miercuri, 14 iulie 2010

Another death?

Da, după cum (nu prea) intuiţi, mi-a venit să scriu acest post după ce am auzit de moartea Mădălinei Manole, şi am fost într-un punct culminant de extaz oratoric şi de plictiseală cronică.

Poate titlul sună ciudat cu acel 'another' în el, dar credeţi-mă că am asistat, mai mult sau mai puţin indirect, la mult mai multe sinucideri în jurul meu decât cele prezentate la TV, şi toate pornite de la depresii. Şi acest subiect, morbid de altfel şi greu de înghiţit pentru cei slabi de înger, mă cam intrigă puţin.
În trecut obişnuiam să denigrez persoanele care se sinucid şi să nu le găsesc nicio apărare, dar cu timpul am realizat că există, pe lângă bolile fizice, şi o groază de boli sufleteşti. Şi poate acele persoane, în culmea disperării, n-au avut pe nimeni care să le observe când se avântau în prăpastie, să le prindă de călcâi şi să le tragă la suprafaţă, apoi să le dea o palmă straşnică de să le sară mucii. Ca să deschidă ochii.
Concluzia? Poate că oamenii ignoră astfel de subiecte până când şi-o iau şi ei pe coajă, şi na, cine e deştept învaţă din greşelile altora, cine e prost, poate nu va mai avea şansa să mai înveţe ceva. Sau poate va fi prea târziu. Aşa că, nu-i daţi la o parte pe cei ce ţin la voi şi atunci când aveţi un prieten la ananghie nu-l lăsaţi să vedeţi cum se zbate în cazanul ăla clocotit al amărăciunii (ce metaforisme pe mine). Ignoranţa poate costa mai târziu, chiar viaţa.

Nu vreau să promovez curentul 'flower power, pissin shower', doar curentul 'nu fă pe deşteptul/eapta, că nimeni n-a fost făcut să fie singur pe pământ'. O fi scrisul meu roz, dar viaţa nu, aşa că aduceţi un folos planetei ăsteia. ;)
Inteligenţa cognitivă e apă de ploaie când eşti nătâng emoţional.

Şi la mulţi ani mie pentru ziua de ieri, şi vă pup pe cei care v-aţi amintit :* ! Să trăiesc şi să am parte de ce vreau. De absolut TOT ce vreau. Haha.

9 comentarii:

  1. *<333333333333333333333333333333333 i'm fuking addicted to three!!* Stii , ai putea sa scrii o carte despre asta , insa mai ai cateva etape de parcurs La Multi Ani by the way :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi nu te-ai semnat, mersi >:D<
    Siii, am preferat sa fiu nitel laconica sa nu plictisesc oamenii. Am vrut sa capteze intreg mesajul, fiindca stiu ca unele persoane au nevoie sa se deschida mai mult si sper ca totusi am reusit sa le fac *indirect* un bine, pana s-o porneasca pe calea pieirii cum s-a intamplat in acele cazuri de care aminteam. Simt ca in anumite cazuri nu mi-as putea-o ierta. :))
    (presimt ca acest comentariu va fi mai lung decat postarea).
    Poate cine stie, am sa scriu mai multe pe viitor. :>
    Ciao :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. Sfat de la cineva care te cunoaste cat de cat :
    - Nu mai face tu pe desteapta cu postul asta, pentru ca, sincer tu i-ai dat la o parte pe cei care incepeau sa tina la tine, cu o ignoranta uimitoare.

    Asa ca gandeste-te de 2 ori inainte sa te apuci sa publici ceva pe blogul asta, doar de dragul de a scrie (ca tot scri din joi in Pasti')
    "Aşa că, nu-i daţi la o parte pe cei ce ţin la voi şi atunci când aveţi un prieten la ananghie nu-l lăsaţi să vedeţi cum se zbate în cazanul ăla clocotit al amărăciunii" 8-|

    Am incheiat citatul. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. De ai ramane fara nici un prieten in jurul tau, sa nu uiti ca il ai mereu pe Dumnezeu, care asteapta sa il strigi numai, oricand,oriunde,si pentru orice.El este Tatal tau si daca stie ca ceva iti este de folos,iti va da.Daca nu,intamplarea ramane o lectie de viata,pe care tu trebuie sa ti-o iei dupa care, trebuie sa mergi inainte .De ziua ta: La Multi Ani!sa te tina Dumnezeu in brate,sa te ajute sa treci peste greutati,si prietenii sa fie mereu alaturi de tine.
    PS:Am rugat-o Iulia(cea ami buna prietena a ta) sa scrie si se vede ca sunteti prietene ,ca amandoua, puneti ","inainte de "si".Pupici dulcei :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Da dar, cred că ăsta e şi scopul pentru care am scris, şi pentru care am pus suflet în ceea ce am scris. Poate am făcut şi eu greşelile mele, citând: ''tu i-ai dat la o parte pe cei care incepeau sa tina la tine, cu o ignoranta uimitoare'', şi poate din acestea am tras învăţăturile pe care de altfel, le-am expus. Aş fi fost egoistă să 'învăţ' doar pentru mine, nu pot să înşir nişte chestiuni, mai cu seamă sfaturi, pe care nu pot să le întăresc cu exemple contrarii (preluate din ce am trăit) şi degeaba ţin un blog pe care să postez inexpresiv şi fără nicio relevanţă cu experienţa proprie.

    În orice caz, mulţumesc de feedback şi de sfaturi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Şi P.S. de când am început liceul am cunoscut persoane care m-au lecuit de această ignoranţă şi care şi-au pus în mine, unele din ele, amprente adânci.
    (not in that way, pervs!)

    Totuşi, mai multe despre mine n-aş vrea să spun pe un blog care e citit de felurite persoane. Aşa că totuşi, dacă mă cunoşti cât de cât abordează-mă direct şi critică-mă în particular. Rolul meu aici e să spun ce gândesc, nu să povestesc despre mine. ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Alta cucoana se sinucide. Mare branza. Cand se sinucide orice alta persoane stiti cu me tratata la stiri?
    "Deci.. avem o sinucidere din cauza depresiei si.. ummm.. mda... sa vedem ce e la meteo!"
    Asa ca na...
    Parerea mea e ca atunci cand moare cineva cu multi bani toate televiziunile il jelesc. Dar cand moare orice alt roman, ii doare in c*r.

    RăspundețiȘtergere
  8. Desi nu ar trebuii, totusi gasesc o chestie interesanta la sinucidere. Mai exact, ultimul gand al persoanei in cauza, ce gandeste inainte sa se lipeasca de asfalt sau cand inghite nu stiu ce pastile...Ar trebuii sa se faca un studiu pe chestia asta, pentru a preveni alte sinucideri:-??...zic si eu

    RăspundețiȘtergere
  9. liceanca preafututa de viata15 mai 2013 la 14:16

    superficialitate dusa la extrem. ce cacat fato,pe pariu ca nici nu stiai cine'i Madalina Manole,pana nu a aparut mutra ei pe toate posturile,inclusiv cel national?...zi'mi si mie doua albume de la ea...din capul tau.

    RăspundețiȘtergere